Kestä on kyse?

Olen itänaapurin intoilija. Olen opiskellut Jyväskylän yliopistossa syksystä 2005 pääaineenani venäjän kieli ja kulttuuri. Ylitän rajan usein. Moskovan yöjuna kuvastaa hyvin sitä prosessia, mikä tapahtuu sisälläni kun siirryn Venäjälle. Vaihdan Venäjälle taajuutta. Venäjällä viikon oleskeltuani kaipaan jo Suomea, mutta Suomessa kaipaan lakkaamatta Venäjää.

Rakastan absurdismia ja venäläistä melodramaattista luonteenlaatua. Venäjä pistää aina kyseenalaiseksi tottumukset. Venäjällä kaikki on vähän vaikeampaa, mutta toisaalta jännittävämpää. Muistan jonkun todenneen oivallisesti: “Venäjällä mikään ei toimi, mutta kaikki onnistuu”. Venäjä saa minut muistamaan elämän lyhyyden ja sen, ettei mikään ole lopulta kovin vakavaa.

Olen aloittelemassa erinäisissä Venäjän konsultointi- ja kääntötehtävissä toiminimen kautta. Tulkkauksestakin olen innostunut. Aloittelen parhaillaan kääntämällä nettisivut ja esitteet venäjäksi eVideolle, joka valmistaa teollisuuden yrityksille esittelyvideoita. Sivuaineenani olen opiskellut mm. liiketaloutta.

Itäinnostuksestani huolimatta perusluonteeni on mutkattoman skandinaavinen, kuten mm. myös kauneuskäsitykseni. Repsahdukseni venäjän kieleen ja kulttuuriin ei ole kuitenkaan länsimaisen rationaalisesti selitettävissä. Venäjää ei voi oppia, ainoastaan kokea.

Nimimerkkikini Jolkipalki on vapaa sovellus venäläisestä hyvin lievästä noidunnasta jolki palki, jonka voisi suomentaa vaikkapa: ”Voihan näreet!”. Minuun saa yhteyden parhaiten sähköpostitse: annjuntu@jyu.fi, Facebookista ja ihka-aidossa elämässä tottelen nimeä Anna Juntunen.

CV:ni ynnä muun laitan näytille lähiaikoina.

Tässä olemme toverieni kanssa matkalla Kremliin juttuttamaan setiä. Minä olen punahilkka.

Tässä kuvassa olemme tovereideni kanssa matkalla Kremliin jututtamaan setiä. Minä olen kuvassa esiintyvä punahilkka. Myöhemmin seuraa ehkä parempi kuva.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: