Venäläiset bändit ja levyt

Venäläinen klassinen musiikki on kuuluisaa maailmalla, mutta mitä venäläiset nuoret kuuntelevat? Tietysti levykaupat, musiikkitelevisio ja internet ovat levittäneet länsimaista populaarimusiikkia myös Venäjälle, mutta mikä venäläinen on suosittua Venäjällä?

Kuuntelen laajasti musiikkia. Venäläiselle rokille on muun Venäjä-innostuksen rinnalla syntynyt oma ainutlaatuinen asemansa. Olen yleisesti ottaen aika modernin (ja mielellään kummallisen) musiikin ystävä. Venäjällä suosittu musiikki on kuitenkin aika klassista rock-musiikkia. Kenties kautta aikojen suosituin bändi Akvarium (Аквариум) muistuttaa minua Juice Leskisestä suomalaisessa musiikissa, joskin siinä on aivan omalaatuinen, slaavilainen, kaihoisa romantiikkansa.

Suosittelen tutustumaan ainakin seuraaviin bändeihin:

-Аквариум (Akvarium)
-Кино (Kino)
-Ленинград (Leningrad)
-Мумий тролль (Mumi troll)
-Пилот (Pilot)
-Земфира (Zemfira)
-Tequilajazzz
-Наутилус помпилиус (Nautilus pompilius)
-Бабслэй (Babsley)

Kannattaa vierailla myös Tusovka-yhdistyksen nettisivuilla. Yhdistys on perustettu tekemään tunnetuksi venäläistä populaarikulttuuria Suomessa. Tusovka-yhdistys järjestää tapahtumia, joissa on soittamassa venäläisiä bändejä. Vuosittain järjestetyn Tusovka rockin lisäksi Ilosaari rock taitaa olla ainoita paikkoja Suomessa, jossa on usein venäläisiä bändejä läsnä. Tänä vuonna Tusovka rockin korvannee Tusovkan 10-vuotisjuhla, joka pidetään Helsingissä Korjaamolla 6.-7.3. Nettisivuilta löytyy myös kuvaukset mainitsemistani bändeistä.

http://www.tusovka.fi

Venäläisiä levyjä on myös voinut tilata Tusovkan kautta, mutta sivua ei ole hetkeen päivitetty. Aina voinee silti yrittää:

http://www.clinus.org/tusovkarecords/

Jonkin verran musiikkia näyttää olevan myös myynnissä venäläisiin kirjoihin erikoistuneella Ruslanialla, klassisempaa linjaa tosin. Vladimir Vysotskin balladeja voisin tilailla tuolta itselleni.

http://www.ruslania.com

Virallisia levykauppoja on Venäjällä kaupungeissa jonkin verran. Epävirallisia torikojuja  paljon enemmän… Virallisissa kaupoissa levyt ovat useimmiten lasivitriineissä, ja pyytämällä niitä saa katsoa ja kuunnella. Laillisissa äänitteissä on aitoutta osoittavat tarrat. Tosin Venäjällä tunnutaan myöntävän yleisesti esimerkiksi eri kaupunkien myyntiin levyille erilaiset lisenssioikeudet, ja tästä johtuu, että samasta levystä saattaa olla maanlaajuisesti useita eri versioita myynnissä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: